Οι δραστηριότητές μας το Νοέμβρη

Το Νοέμβρη στο νηπιαγωγείο, ξεκινήσαμε διαβάζοντας την ιστορία του, από το βιβλίο της Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου<<Τα παιδιά του Φθινοπώρου>> και θυμηθήκαμε τι μας φέρνει αυτός ο μήνας.

Ανακαλύψαμε το όνομά του και θυμηθήκαμε τα αδέλφια του!!τους άλλους δύο μήνες.

Ζωγραφίσαμε χωρισμένοι σε ομάδες το ποίημά του.

Εφόσον είναι μήνας του Φθινοπώρου αλλά μας προετοιμάζει και για το χειμώνα θυμηθήκαμε τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα και ζωγραφίσαμε μία ζεστή και μία κρύα ζωγραφιά.

Στα πλαίσια του πρώτου εργαστηρίου δεξιοτήτων για τη διατροφή, φτιάξαμε την πυραμίδα των τροφών επισημαίνοντας πως πρέπει να τρώμε απ’ όλες τις τροφές σε σωστές ποσότητες και στο σωστό χρόνο.

Απολαύσαμε ένα πλήρες και υγιεινό πρωϊνό γεύμα και είπαμε πόσο σημαντικό είναι για τη διατροφή μας.

Γνωρίσαμε τον καρπό της ελιάς και το λάδι. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση, τραγούδια αλλά και αισθητηριακές ασκήσεις κατανοήσαμε πόσο σημαντικό είναι για το φαγητό και τη διατροφή μας!

Κλείσαμε αυτό το εργαστήριο επεκτείνοντας και τονίζοντας, πόσο σημαντικό είναι να τρώμε υγιεινές τροφές προκειμένου να προστατεύουμε τα δόντια μας.

Διαβάσαμε παραμύθια, κάναμε κατασκευές, παρουσιάσαμε την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμά μας και τέλος δεχθήκαμε την επίσκεψη παιδοοδοντιάτρου που μας ενημέρωσε για τη στοματική υγιεινή και μας έλυσε αρκετές απορίες μας.

Επίσης ασχοληθήκαμε με την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας στα πλαίσια της γιορτής του Πολυτεχνείου, μέσα από παραμύθια και κάναμε εκλογές στην τάξη μας για την ανάδειξη αρχηγού με αφορμή το παραμύθι:<<Στο δάσος>>.

Τέλος με αφορμή την πυραμίδα της διατροφής γνωρίσαμε το τρίγωνο και τα σχήματα!

Στο μάθημα των Αγγλικών τα παιδιά απόλαυσαν τραγούδια και διασκέδασαν με κινητικά παιχνίδια, αναφέρθηκαν στη γιορτή του Halloween και έπαιξαν με το φαντασματάκι!!

Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας:

Ανακαλύπτοντας το όνομα του Νοέμβρη

Συνθέσαμε τα ονόματα και των άλλων μηνών του φθινοπώρου

Ζωγραφίσαμε το ποίημά του σε ομάδες

Και η πυραμίδα μας!!!!

Ετοιμάσαμε και απολαύσαμε ένα υγιεινό πρωϊνό γεύμα!!!

Και γλυκό ψωμάκι με λάδι!!!

Από τις κατασκευές μας για τα δόντια….

Από την επίσκεψη της παιδοοδοντιάτρου….

Εκλογές, όπως στο παραμύθι!!!

Από τη γνωριμία μας με τα σχήματα…

Από το μάθημα των Αγγλικών!!!!

Το Δεκέμβρη συνεχίζουμε γιορτινά!!!!