Οι δραστηριότητές μας τον Οκτώβρη

Τον Οκτώβρη στο νηπιαγωγείο ασχοληθήκαμε με τον παππού και τη γιαγιά, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τρίτης ηλικίας.

Μιλήσαμε για το Φθινόπωρο και κάναμε κατασκευές.

Με αφορμή το παραμύθι του ” Έλμερ” του παρδαλού ελέφαντα, θυμηθήκαμε τα χρώματα και φτιάξαμε προτάσεις με χρωματιστές καρτέλες.

Στα πλαίσια της έναρξης των εργαστηρίων δεξιοτήτων αλλά και της Παγκόσμιας ημέρας διατροφής μιλήσαμε για τα φρούτα και τα λαχανικά του Φθινοπώρου, τα είδαμε, τα μυρίσαμε, τα χωρίσαμε σε ομάδες και γευτήκαμε σαλάτα λαχανικών αλλά και φρούτων.

Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάσαμε παραμύθια για την Ειρήνη, μιλήσαμε για τα συναισθήματα που μας προκαλεί ο πόλεμος και γι’αυτά που μας προκαλεί η Ειρήνη, τραγουδήσαμε τραγούδια για την Ειρήνη και τέλος συμπεράναμε πόσο σημαντικό αγαθό είναι για τους ανθρώπους.

Μάθαμε τα γεγονότα του πολέμου του 1940 μέσα από βιβλία και παραμύθια, παίξαμε την ιστορία του πολέμου δραματοποιώντας τη στο προαύλιο του σχολείου μας.

Θυμηθήκαμε την Ελληνική σημαία, μετρήσαμε τις ρίγες της και είπαμε τι μας λέει μέσα απ’ αυτές.

Τέλος, κάναμε κατασκευές και μια μικρή αλλά όμορφη γιορτή, λέγοντας τα ποιήματα και τα τραγούδια μας.

Την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα μας επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου με ένα πρόγραμμα για το Δάσος. Μάθαμε όμορφα και χρήσιμα πράγματα για το Δάσος και τους ζωντανούς οργανισμούς που ζουν σ’αυτό, παίξαμε, διαβάσαμε παραμύθι και φτιάξαμε μια όμορφη αφίσα γι’αυτό.

Τέλος στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών που ξεκίνησαν φέτος στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά έμαθαν τα ονόματά τους στα Αγγλικά, τα χρώματα, είπαν τραγούδια, παρακολούθησαν ανάλογα βίντεο, χόρεψαν, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν μια όμορφη μηλιά με αφορμή το κόκκινο χρώμα!!

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από δραστηριότητες

Κατασκευή για τον παππού και τη γιαγιά.

Φθινοπωρινό δέντρο

Τα χρώματα…με τον Έλμερ!

Ομάδες φρούτων…

Και λαχανικών!!!!

Η φρουτοσαλάτα μας!!!

Μερικές από τις Επετειακές μας κατασκευές

Βρίσκω τη σημαία με βοηθό τα βελάκια!!!

Από τα παιχνίδια μας με το πρόγραμμα για το Δάσος

Και η Αγγλο-ονοματομηλιά μας!!!

Το Νοέμβρη έπεται συνέχεια….